woensdag 6 augustus 2008

Dag 6: Winkeldagje

Om kwart voor zeven worden Rick en ik gewekt door een huilende Saskia. Ze vergaat van de oorpijn! En dat is toch echt niet normaal, dus we besluiten een dokter te bellen. Daar kunnen we vanmiddag om twee uur terecht. Vanzelfsprekend zeggen we de duikerscursus voor deze vakantie af.

Het weer werkt ook niet echt mee, het is bewolkt met af en toe een stortbui. Ons plan om naar de Natural Pool te gaan laten we dus varen. Daarvoor in de plaats besluiten we vandaag ons shoppingdagje te maken.

Eerst ga ik in de fitnessruimte een half uur op de stairmaster en dan nog een half uur op de lopende band. Ik vind het werkelijk prachtig om mijn eigen sateliettv-tje te hebben. Ik kijk naar de Travel Channel en het Food Network en de tijd vliegt voorbij.

Boven hebben de anderen zich inmiddels ook klaar gemaakt en met zijn allen gaan we naar Oranjestad. Als eerste lopen de meisjes een peperdure souvenirswinkel vlak naast de cruise terminal. Duidelijk is, dat de toeristen hier eerst binnenlopen, want een gekleurde ijzeren hagedis, die Katja later voor $6 koopt, kost hier $14,95!!! Toch haalt Katja mij (later) over een bord met "It's an island ting'" te kopen voor haar dormkamer. Eigenlijk wil ik zulke profiteurs helemaal geen geld geven, maar we zien het bord nergens anders.

Dan lopen we door Little Switzerland, maar eigenlijk wil ik gewoon naar de juwelier Gemani. Dit is een (relatief) kleine Arubaanse juwelier, waar we al jaren heel mooie dingen vinden en daarvoor een zeer goede prijs betalen (getuige het feit, dat onze verzekeringsmaatschappij een armband, die ik verloor, niet voor dezelfde prijs kon vervangen).

Ook vandaag weer valt mijn oog meteen op een prachtig ringetje, wit goud met een driehoekige roze saffier (mijn geboortesteen), een paar diamantjes en turquoise opaal. Vooral dat laatste vind ik heel mooi, want ik heb veel kleding in die kleur.

Peter, die ons meestal helpt, is op vakantie, maar alleen zijn naam al doet de verkoper knipmessen. Hij geeft ons werkelijk een prima prijs voor het ringetje en ik krijg het van Rick. Het moet wel kleiner gemaakt worden, maar dat gaat zo snel, dat het na de lunch al klaar is.


De felle kleurtjes van de gebouwen zijn altijd zo vrolijk!

Het is inmiddels al na twaalven en we gaan naar Iguana Joe's voor de lunch. Dit is een heel gezellig restaurant op de tweede verdieping met uitzicht over de hoofdstraat van Oranjestad. Zodra we zitten begint het weer te regenen, maar goed dat we onder dak zijn.

Als eten bestel ik Keshi Yena, het Arubaanse kaas, vlees en vruchten gerecht. Gisteravond deelde ik dat ook met Rick. Bij dit restaurant smaakt het weer heel anders, maar niet minder lekker. Ook de anderen zijn zeer tevreden over hun keuzes. Leah heeft al gauw geleerd, dat gesmolten Goudse kaas lekkerder is dan mozzarella, dus bestelt waar ze kan een gerecht daarmee.

Na het eten neemt Rick Saskia mee naar de dokter. Daar zullen ze wel een paar uur zoet zijn, dus neem ik de tieners verder mee door de winkelstraatjes. We beginnen bij het marktje langs het water.

Hier zetten we onze speurtocht naar een Arubaans nummerbord uit 2003 voor Kai voort. Hij heeft alle jaren, dat we hier geweest zijn, maar 2003 blijkt onmogelijk te vinden. Alleen het kleine plaatje, dat aan het nummerbord vast zat, vindt hij uit 2003.

Katja en Leah kopen voor de grap een Hard Rock Cafe t-shirt voor hun vriend Raffi (het Hard Rock Cafe Aruba is gesloten). En ze vinden nog wat andere hebbedingetjes. Ikzelf ben mijn handige doek om om te slaan als ik naar het zwembad ga thuis vergeten en koop een leuke nieuwe, zwart met kleurige bloemen en papegaaien.


De standjes langs het water

Vervolgens lopen we souvenirshops in en uit. De meisjes vinden er "Coach" tassen. Leah een bruine en Katja een zwartwitte. Bij Panache, de skateboardwinkel hier, wil Kai eigenlijk nieuwe schoenen, maar die blijken twee keer zo duur als thuis te zijn. Voor schoenen, waar hij binnen twee maanden weer een gat in skate, is me dat veel te duur. Wel vindt hij een leuke cap.


Ook de hoofdwinkelstraat is zo vrolijk en kleurrijk

Dan is het mijn beurt en we lopen naar de enige boekenwinkel, die ik hier ken, die Nederlandse boeken verkoopt. Daar vind ik een aantal roddelblaadjes (Weekend, Story en Anoniem) en een Jan, Jans en de Kinderen. Helaas zijn hun Suske en Wiskes alleen oude nummers, maar zo heb ik toch weer wat Nederlands leesspul. De tijdschriften geef ik na afloop aan de dame, die ons de hotelparkeerplaats binnenlaat. Zo maak ik er nog iemand blij mee.


De Zoutman Toren nog uit de tijd van Willem III

Buiten belt Rick, dat ze eindelijk klaar zijn bij de dokter en nu bij de Burger King op ons wachten. Saskia heeft een flinke dubbele oorontsteking en daarvoor antibiotica, druppels en pijnstillers. Het arme kind vergaat van de pijn, geen pretje op vakantie! Volgens mij heeft de strepinfectie aan het begin van de zomer haar immuunsysteem ernstig verzwakt, want ze heeft sindsdien het ene na het andere.

Op weg terug naar het hotel stoppen we nog bij de logo winkel van Balashi. Daar zoekt iedereen een t-shirt uit.

Terug in het hotel blijft Saskia, die erge oorpijn heeft, televisie kijken. Leah houdt haar gezelschap. De rest van ons gaat naar het zwembad voor een koele duik. En die is zeker koel! Het waait hard en het water is door de weinige zon niet erg opgewarmd. Ik ben er zo weer uit.

Katja wil graag, dat we mee naar Bugaloe komen. Een paar avonden geleden maakte een van de barmannen een shooter voor hen, die brandde. Ze wil, dat Rick die ook probeert. Het blijkt Blue Curacao met Sambucca te zijn, alleen zien we bij daglicht de vlammen niet. Rick vindt het ook lekker, tot Katja's genoegen.

We drinken allemaal nog een Amstel Bright (Kai inclusief, die drinkt hier zo af en toe een biertje mee) en gaan dan terug naar de kamer. Rick bestelt pizza bij Tomato Charlie's. Katja en Leah gaan die ophalen.

Rick en ik gaan op een "date" naar Matilde. Dit restaurant is gesitueerd in een oude "cunucu" midden in Oranjestad. Van binnen is het echter heel modern. We krijgen een zeer gerieflijk tafeltje met lekkere stoelen.

We bestellen het Gold Medal menu, voor $60 krijgen we een heel stel heerlijke gerechten. Mijn tournedos komt alleen helaas veel te doorgebakken op tafel. Maar als ik dat laat weten krijg ik een gratis glas wijn en een goed gebakken biefstuk ervoor terug. Niets dan lof voor Matilde!

Terug in het hotel spelen Rick en ik nog even in het casino. Ik verlies $40 met Let It Ride dit keer, maar Rick wint dat en $15 meer terug met Blackjack. Ach, het zijn een paar drankjes, maar toch altijd leuk.

Boven treffen we een heel zieke Saskia aan. Ze heeft hoge koorts en veel pijn. De pijnstiller, die de dokter heeft voorgeschreven, lijkt dus niet te werken. Via het hotel probeer ik de dokter weer te bereiken. Met een kreunend kind de nacht in gaan is niet mijn idee van goed.

10 opmerkingen:

www.ine1149.web-log.nl zei

Och, wat vervelend nou toch voor Saskia! Beterschap en sterkte voor haar, ik hoop dat ze vannacht een beetje kan slapen.

gr, Inek

hennyb zei

Jeetje, wat een toestand voor Saskia, oorpijn is een hele nare pijn en dan de koorts erbij, wat een pech. Veel sterkte voor haar en nu maar duimen dat ze nog een beetje kan meegenieten van de vakantie!

Anoniem zei

Arme Saskia, oorpijn is vreselijk.
Veel sterkte voor haar.
Groet, Bea

Margo zei

Dat is toch wel heel erg zielig voor Saskia, pijn, waar dan ook, aan je hoofd is vreselijk en dat nog op vakantie ook... :-((( Ik hoop voor jullie allemaal dat jullie een rustige nacht hebben gehad.
Sterkte, maar vooral toch, veel plezier op het eiland, want tot nu toe spat jullie plezier van het scherm af. Goeie actie trouwens, even bij de juwelier langs... hahahaha, moet ik onthouden!!! Of is dat ook een jaarlijkse traditie?

Monique zei

Arme Saskia en ook wel arme jullie, een ziek kind op vakantie is heel vervelend!

hester zei

Wat vervelend voor Saskia. Oorpijn is nooit leuk, maar zeker op vakantie niet. Hopelijk knapt ze snel weer op.

DixieChick zei

Wat vervelend voor Saskia zeg! Ik hoop dat jullie nog een dokter te pakken hebben kunnen krijgen..niks is zo naar als een ziek kind op vakantie, allerminst voor het kind zelf!

Manon zei

Wat vervelend zeg voor Saskia. Hopelijk gaat het vandaag stukke beter met har en kan ze toch nog genieten van haar vakantie.

Petra S. zei

Ach, die arme Sas! Hopelijk gaat het beter met haar. Sterkte hoor.

Wel een heerlijke dag. Super om te lezen. Wat bedoel je met 'knipmessen'? 'op je wenken bedienen'? Ik kan het niet vinden op google.
Wij reden vandaag op de 81 en hebben gezwaaid naar VT!

Geniet van Aruba, liefs van ons vanuit Staunton VA.

karin uit Bonaire zei

ik denk dat Petra bedoeld met knipmessen,elkaar het "peace men"
teken geven.