dinsdag 5 augustus 2008

Dag 5: De Palm eiland

Midden in de nacht zie ik een zielig figuurtje voor ons bed staan. Het blijkt Saskia te zijn, die niet kan slapen van de oorpijn. Er is iets mis gegaan gisteren bij het duiken en haar instructeur snapte niet, dat ze haar oren niet kon klaren (het neusgedeelte van haar masker is te dik, waardoor ze haar neusgaten niet dicht kan knijpen). Ze kwam dus al met pijn boven, maar nu was het helemaal erg.

Ze slaapt, na een Advil en wat druppeltjes van Rick, de rest van de nacht in onze kamer. Bij het opstaan doet het nog steeds vervelend pijn en ik bel de duikschool om te vragen, of ze ook donderdag kan beginnen. Dat kan, maar ik heb er een hard hoofd in, dat het gaat lukken. De rest van de dag klaagt ze nog over flinke oorpijn en heeft er meer pijnstillers voor nodig. Heel jammer, Saskia baalt erg! Hopelijk gebeurt een wonder en staat ze morgen zonder oorproblemen op.

Beneden in de fitnessruimte ga ik een gewichtenroutine doen. Men kijkt wat vreemd, want ik doe wel wat machines, maar voornamelijk het soort evenwichtsoefeningen, dat Marceleus ons leerde. Het meisje naast me kijkt overduidelijk hoe het allemaal gaat, maar doet me nog net niet na.

Rick heeft blaren en Saskia voelt zich niet lekker, dus met Kai, Katja en Leah ga ik een wandeling langs Palm Beach maken. Dit is de eerste keer in alle zes jaren, dat Katja zover loopt! We zien de kitesurfers en ook hoe iemand helemaal de waarschuwingsborden, dat er een schildpaddennest ligt, negeert. Onvoorstelbaar, dat is toch een bedreigde diersoort!

Terug in het hotel maken we ons klaar om naar De Palm Island te gaan. We komen er net na twaalven aan en betalen dus "slechts" voor een halve dag. Dat is nog duur genoeg met $73 per persoon! Maar daar zit wel al het eten, drinken en het waterpark bij inbegrepen.


In het waterpark

Op het eiland eten we eerst lunch. Ze hebben lekkere salades en hun hamburger smaakt waarempel goed. En de frietjes met mayonnaise zijn super! Maar die eet ik zo min mogelijk.


De kinderen gaan na de lunch het waterpark in, maar ik ben hier maar voor een ding: het snorkelen. Hier zie je namelijk de mooiste papegaaienvissen van heel dichtbij. De blauwe papegaaienvissen zijn zo tam, dat je ze praktisch kan aaien. Maar er is zoveel meer, ik lig vrijwel de hele middag met mijn snuit in het water visjes te kijken.


Smile! You're on candid camera!

Na een aantal uren snorkelen, waterpark, eten en drinken hebben we het tegen vijven gezien. Op de weg terug stoppen we bij Super Food en halen heel wat boodschappen. Een aantal daarvan, zoals DE koffie, Pickwick thee en kaas en pinda Pepsels zullen mee naar de VS gaan.

Dan wordt het een "mad dash" voor de douches, want vanavond gaan we naar Papiamento, een van de nettere restaurants van deze vakantie. De meisjes en ik gaan dan ook allemaal keurig in een jurk.

Het eten stelt weer allerminst teleur. Rick en ik delen Keshi Yena, een Arubaans gerecht met veel Goudse kaas, en dan neem ik, zoals ieder jaar, de "Mermaid". Dit is mahi mahi en gambas op hete stenen met een heel pittige papaya saus. Het smaakt allemaal voortreffelijk!

10 opmerkingen:

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat een prachtige vissen!

Beterschap voor Saskia, heel vervelend voor haar, hopelijk is ze snel van haar oorpijn af.

gr, Ineke

Karin zei

Wat een leuke vissen, ik dacht even dat je een plaatje van een tekenfilm erbij had gezet met die big smile :-), ik had geen idee dat die 'dingen' in het echt bestaan.
Wat is het trouwens weer geweldig om met jullie vakantie mee te lezen, zo ga ik toch mooi wat keertjes per jaar er extra op uit!

Groet vanuit een (eindelijk!!) bijna tropisch Den Haag

Karin Bonaire zei

Hallo vakantie gangers,

De eerste vis op de foto is best zeldzaam dat is de midnight parrotfish,zie je hier ook wel eens,maar niet zo vaak.die andere is de doorsnee bicolor male parrotfish.leuk.
Hoe gaat het et Saskia's oor?
groetjes uit Bonaire
Karin

karin bonaire zei

Hopi Stranjo.......

Ik had hier een bericht geplaatst en is nu spoorloos......
En je foto's zijn ook weg...

Karin Bonaire

karin bonaire zei

ik snap er niks van,ik post berichten en die lijken in het niets te verdwijnen.....ik zie ze nergens terug,wat is er aan de hand??

Kasaka zei

@Karin in Bonaire -- Het is heel vreemd deze posting. Ik heb al je berichtjes wel in email gekregen. Gisteravond was de hele posting opeens verdwenen, dus ik heb hem overgetypt (wel andere bewoordingen), maar de foto's nog niet terug gezet. Blogger doet vreemd met deze dag!

Kasaka zei

@Karin in Bonaire -- Gisteravond was opeens deze hele dag weg en moest ik het opnieuw schrijven (maar heb de foto's nog niet teruggezet). Ook de reacties waren toen weg en nu zijn ze opeens weer terug. Ik zie al jouw reacties wel in email. Blogger doet heel vreemd!

Kasaka zei

@Karin in Bonaire -- Ik deel je frustratie, ik heb deze hele posting over moeten schrijven :( :(.

Kasaka zei

Iedere keer als ik iets post krijg ik Karins volgende post te zien, maar niet mijn reactie, ra ra.

Karin uit Bonaire zei

Ja vreemd he?
Blogger had mischien zijn dag niet gisteren.....
Maar de mooie foto's staan er weer op!!
Zo leuk om al jullie reports te lezen,jullie genieten echt hier op de Antillen!

Nog een hele fijne vakantie met elkaar.

Groetjes Karin Uit Bonaire